Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна се подготвя за всякакви отбранителни сценарии


Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи, че отбраната на границите на Украйна е " непрекъснат приоритет " и че страната му е подготвена за всички вероятни сюжети с Русия и съюзничката й Беларус, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8616
" Защитата на нашата граница както с Русия, по този начин и с Беларус, е наш непрекъснат приоритет ", съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение. " Ние се приготвяме за всички вероятни отбранителни сюжети ", добави той.

Коментарът му идва в навечерието на посещаване в Беларус на съветския президент Владимир Путин на фона на полемики за допустима нова атака от страна на Москва и догатки, че тя би могла да пристигна откъм Беларус, отбелязва организацията.

В обръщението си Зеленски насочи нов апел към западните страни да обезпечат на Украйна ефикасни въздушна защита. Той също по този начин сподели, че силите му държат под надзор град Бахмут в Източна Украйна, където се водеха едни от най-ожесточените боеве.

Той сподели още, че е възобновено електричеството на още три милиона украинци след последните съветски офанзиви против инфраструктурата, с което общият брой на жителите с възобновено електроснабдяване е достигнал девет милиона през последните два дни.

" Електроснабдяването беше възобновено за още три милиона украинци. Плюс шест милиона през вчерашния ден. Това значи, че след терористичните офанзиви в петък към този момент имаме резултат за над девет милиона души ", уточни украинският президент.

Русия изстреля голям брой ракети против енергийната мрежа на Украйна в петък, като умъртви минимум трима души и повреди девет енергийни уреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР